Virtual Private server

Virtual Private Server

Verhoog de betrouwbaarheid van uw ICT! Door uw servers te virtualiseren, bent u niet langer afhankelijk van één fysieke machine. Een virtuele server draait namelijk op meerdere fysieke machines. U behoudt dezelfde functionaliteiten als bij uw eigen server, maar bent veel flexibeler.

Uitstekende oplossing voor het MKB

Een virtuele server werkt hetzelfde als een fysieke server. De systeembronnen (werkgeheugen, processoren en opslagcapaciteit) worden dedicated toegewezen aan uw server. Maar omdat er meer virtuele servers draaien per fysieke server, bent u voordeliger uit.

Een ander voordeel van virtualisatie is dat extra systeembronnen eenvoudig aan uw server kunnen worden toegevoegd, bijvoorbeeld als uw onderneming groeit. U betaalt niet meer voor overcapaciteit maar alleen voor de systeembronnen die u echt nodig heeft.

Veilig op redundante infrastructuur

Wij zijn verantwoordelijk voor de hardware waarop uw virtuele servers draaien. Daarom werken we met gecertificeerde engineers en hosten wij het platform in een professioneel datacenter in Nederland. Daar zijn hardware, internetverbindingen, koeling en stroomvoorzieningen meervoudig uitgevoerd om de beschikbaarheid van ons platform en uw server te waarborgen.

Uiteraard is het datacenter beveiligd middels camerabewaking en identificatiecontrole. Zo zijn uw gegevens optimaal beveiligd.

Wat kan ik met een Virtual Private Server?

VPS wordt vaak ingezet als webserver of applicatieserver. Voor grotere omgevingen met terminal servers en databaseservers kiezen klanten doorgaans voor Windows Azure Pack van 2tCloud. Op alle virtuele servers kunnen wij de benodigde Microsoft SPLA licenties leveren.

De voordelen van een virtuele server:

  1. Verhoogt de beschikbaarheid van uw systemen
  2. Voordeliger dan een fysieke server
  3. Flexibiliteit; virtuele servers zijn snel en eenvoudig aan te passen.